SODELOVANJE Z VLADO AVTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

V tednu od 15. do 18. aprila 2019, je Regionalna razvojna agencija Gorenjske - BSC Kranj, gostila 54 udeležencev strokovnega usposabljanja za delo na evropskih projektih, iz Vojvodine. Gostje so nas obiskali pod okriljem Sklada »Evropski poslovi« avtonomne pokrajine Vojvodine, in sicer v sklopu njihovega programa »Upravljanje regionalnega razvoja s sredstvi EU«.

Prisotni so bili predstavniki sekretariatov za regionalni razvoj, medregionalno sodelovanje in lokalno samoupravo, za gospodarstvo in turizem, za kmetijstvo, vodno gospodarstvo in gozdarstvo, za energetiko, gradbeništvo in promet, ter komunalna podjetja, razvojne agencije, občine, turistične organizacije, fakultete in tudi predstavniki civilne družbe.

Na Gorenjskem smo si ogledali dobre prakse in izvedene projekte na Bledu, v Bohinju, Radovljici in Kranju. Obiskali smo občino Bled, prejeli koristne informacije o izvedenih evropskih projektih, ter Turizem Bohinj, kjer smo se seznanili z znamko in certifikatom Bohinjsko, ogledali smo si EKO hotel v Bohinju in pridobili informacije o projektu, s katerim je bil financiran čebelarski dom v Radovljici. Sprejeli so nas v občini Kranj ter nam predstavili njihove projekte, ogledali smo si olimpijski bazen v Kranju ter investicije v okviru projekta REAAL, nazadnje pa smo skupaj razvijali projektne ideje v coworking skupnosti Kovačnica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na naše e-novice!.