SODELOVANJE Z VLADO AVTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE 2018

Visoki predstavniki Vlade avtonomne pokrajine Vojvodine, so nas z namenom tkanja tesnejših poslovnih in razvojnih vezi, povabili na obisk v Novi Sad. Tam smo se srečali z ministrom za regionalni razvoj, mednarodno sodelovanje in lokalno samoupravo, g. Ognjenom Bijelićem, njegovim namestnikom Jovanom Podraščaninom, z vodstvom sklada »Evropski poslovi«, vodstvom Razvojne agencije Vojvodine in s predstavniki zasebnega sektorja. Opredelili smo možnosti sodelovanja in medsektorskega povezovanja med Gorenjsko in Vojvodino. Podpisali smo memorandum o sodelovanju med Regionalni razvojno agencijo Gorenjske, BSC Kranj, in skladom »Evropski poslovi« na projektih, znotraj tistih programov sodelovanja, ki omogočajo povezovanje med našima regijama in državama.

Dogovorili smo se za organizacijo študijskega obiska na Gorenjskem, s strani predstavnikov sekretariatov Vlade avtonomne pokrajine Vojvodine za regionalni razvoj, medregionalno sodelovanje in lokalno samoupravo, za gospodarstvo in turizem, za kmetijstvo, vodno gospodarstvo in gozdarstvo, za energetiko, gradbeništvo in promet, komunalnih podjetij, razvojnih agencij, občin, turističnih organizacij, fakultet in tudi predstavnikov civilne družbe.

Na Gorenjskem bodo med 18. in 21. 6. 2018, srečanje za širšo javnost pa bo v četrtek 21. 6. 2018 ob 10. uri, v Hotelu Azul, Šuceva 26, v Kranju.

Menimo, da je to odlična priložnost tako za podjetja, institucije, nevladne organizacije kot tudi občine za navezavo stikov in prepoznavo priložnosti za sodelovanje.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite s ključnimi razvojnimi akterji iz Vojvodine.

Prosimo za potrditev udeležbe do 14. 6. 2018, na e-naslov tamara.mravinec@bsc-kranj.si.

Vabilo s programom najdete tukaj.

Prijavite se na naše e-novice!.