SPOTke že četrto leto zapored organizirale usposabljanje ABC PODJETNIŠTVA

Marca 2023 so naše SPOTke že četrto leto zapored organizirale usposabljanje ABC PODJETNIŠTVA, ki udeleženkam, poleg znanj in podjetniških kompetenc, omogoča tudi sodelovanje na Natečaju za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic in »boj« za 3.000€. Kar 1/4 nagrajenk je naših!

Naše SPOTke (uradno: SPOT Svetovanje Gorenjska) so, pod taktirko Javne agencije SPIRIT Slovenija, že četrto leto zapored organizirale in izvedle online usposabljanje ABC PODJETNIŠTVA, ki naslavlja izzive podjetnikov začetnikov ob ustanovitvi in zagonu poslovanja novih podjetij.

Usposabljanje se je sicer izvajalo v petih regijah – poleg Gorenjske še v Osrednjeslovenski, Savinjski, Podravju in Goriški regiji. Sestavljeno je iz petih modulov, ki trajajo po 8 ur. V praksi je to 5 tednov, vsak ponedeljek in sredo, po 4 ure na dan, z enournim odmorom.

Februarja smo zbirali prijave, marca smo se usposabljali, aprila smo nestrpno pričakovali objavo Natečaja za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic 2023, kjer so dobrodošle prijave tistih podjetnic začetnic, ki so uspešno zaključile usposabljanje ABC podjetništva, svoje podjetje ustanovile v letu 2022 oz. 2023 (do dne oddaje vloge) in na tem natečaju v prejšnjih letih še niso prejele spodbude.

In kakšna je finančna spodbuda? Najboljšim 100 ocenjenim prijaviteljicam je ponujena individualna mentorska podpora za pripravo na končno predstavitev poslovnega modela, ki poteka čez poletje. Vse, ki bodo svoj poslovni model uspešno predstavile, bodo v jeseni nagrajene s 3.000 EUR!

Ponosni smo, da je izmed letošnjih 100 najboljše ocenjenih podjetniških idej kar 25 podjetnic opravilo usposabljanje pri nas. Pa ne le to, ena izmed lani nagrajenih Gorenjk je letos že mentorica! Bravo!

 

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj: www.eu-skladi.si, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport: www.mgts.gov.si ter SPIRIT Slovenija, javna agencija: www.spiritslovenia.si.

Prijavite se na naše e-novice!.