Srbska delegacija na študijskem obisku Gorenjske regije

Razvojna agencija občine Temerin iz Srbije, je prejela sredstva od deželne vlade Vojvodine za študijski obisk Gorenjske regije, s poudarkom na vzpostavitvi novih stikov in širitvi mreže potencialnih projektnih partnerjev. Pripravili smo tridnevni program z bogatimi in koristnimi vsebinami, zlasti na področju prenosa znanja in dobrih praks, ki smo jih kot Regionalna razvoja agencija izvedli. Predstavili smo naša področja delovanja, model poslovanja, mrežo partnerjev, predvsem pa smo se osredotočili na možnosti nadaljnjega sodelovanja na projektih, znotraj transnacionalnih programov, kot sta Interreg Adrion ali Interreg Podonavje, za katere razpisi sledijo ali pa so že odprti. Diagnosticirali smo skupne potrebe, izkušnje ter znanja in poiskali potencialne in zanimive teme za sodelovanje.

Obiskali smo nekaj investicijskih projektov, ki so bili financirani iz evropskih projektov. V okviru olimpijskega bazena, športnega centra Kranj, kjer smo iz sredstev švicarskega prispevka financirali energetsko obnovo objekta, s postavitvijo solarnih panelov in vgradnjo toplotne črpalke, nam je g. Branko Fartek, direktor Zavoda za šport Kranj, predstavil prihranke, ključne koristi ter optimizacijo delovanja objekta po izvedeni investiciji.

Mestna občina Kranj je delegaciji predstavila svoje izkušnje delovanja na evropskih projektih, optimizacijo delovanja lokalne samouprave z uvedbo novih tehnologij, zopet pa smo se dotaknili sodelovanja na bodočih projektih in prenosa znanj. Obiskali smo kranjske rove, se popeljali s Kranvajem in spoznali način delovanja izposoje koles.

Kot rezultat uspešno izvedenega študijskega obiska, sledi organizacija obiska akademije FEP (»Fond Evropski poslovi«) iz Vojvodine, v prihodnjih mesecih.

 

Prijavite se na naše e-novice!.