STEPPING – za energetsko učinkovitost v javnih stavbah

V Torinu, glavnem mestu regije Piemont v Italiji, smo se v začetku februarja srečali partnerji iz 7 evropskih držav na uvodnem sestanku projekta STEPPING, programa Mediteran. Projekt naslavlja model energetskega pogodbeništva (EPC) za financiranje investicij v izboljšave energetske učinkovitosti v javnih stavbah in pripadajočih storitev.

Regionalna razvojna agencija Gorenjske, BSC Kranj je partner v projektu STEPPING, ki je bil odobren med modularnimi projekti programa Mediteran. Prvi korak STEPPING partnerstva, ki ga sestavlja 9 partnerjev iz 7 držav sredozemskega območja, je medsebojna predstavitev in dobro razumevanje obravnavane tematike in načrtovanih aktivnosti, ki bodo pripeljale do začrtanih ciljev in rezultatov. Na prvem srečanju je bila pozornost namenjena tudi predstavitvi že izvedenih primerov projektov, ki naslavljajo energetsko pogodbeništvo in možnosti, ki se na tem področju še odpirajo. STEPPING naslavlja energetsko učinkovitost v javnih stavbah.

Regionalna razvojna agencija Gorenjske, BSC Kranj, je vodja komunikacijskih aktivnosti celotnega partnerstva. Na uvodnem srečanju smo predstavili komunikacijski načrt STEPPING partnerstva in se dogovorili o začrtanih aktivnostih in odgovorili na vprašanja KDO? KAJ? in DO KDAJ?.

Na sestanku pa smo izbrali tudi kratko sporočilo projekta, ki se v uradnem jeziku projektnega partnerstva glasi: STEP UP TO ENERGY EFFICIENCY!  

                  

Prijavite se na naše e-novice!.