TANGRAM v rožicah

16. Mednarodni festival alpskega cvetja v Bohinju je v letošnji izvedbi ponudil šopek botaničnih tur, prireditev in kulinaričnih doživetij, posvečenih divjeraslim rastlinam, cvetličnemu bogastvu Bohinja in lokalni ponudbi. Tam smo bili tudi mi in kar devet aktivnosti na prostem organizirali s pomočjo projekta TANGRAM.

Med 27. majem in 12. junijem 2022 se je v Bohinju že šestnajstič zapored zvrstila vrsta cvetlično ali kako drugače pisano obarvanih dogodkov, bodisi vodenih izletov, ogledov, delavnic in doživetij. Prijetno pozno pomladansko vreme je botrovalo dobremu obisku in žarečim barvam bohinjskih cvetlic, ki so se postavile na ogled soncu in zvedavim očem obiskovalcev.

 

Ko se združijo rožice in EU projekt

Vsebina projekta TANGRAM temelji na promociji turistične blagovne znamke s poudarkom na inovativnem sistemu upravljanja. Tako smo v sodelovanju s Turizmom Bohinj, omogočili brezplačne prevoze za vse »naše« dogodke in pomagali organizirati šest vodenih botaničnih izletov, delavnico nabiranja užitnih divjih rastlin in njihove rabe v kulinariki, predstavili resonančni lesa in koncert klasične glasbe v neokrnjeni naravi Pokljuškega gozda ter občudovali Bohinjsko-Tolminske gore in spoznali življenje čebelje družine.

 

Raziskovali smo Goričco, se sprehodili po severni obali Bohinjskega jezera, na Vogarju opazovali bogastvo grbinastih travnikov, spoznavali užitne divje rastline, obiskali čebeljo družino, se iz Ukanca odpravili do slapu Savica, sredi pokljuškega gozda prisluhnili glasbenicam na flavtah, kitari in kahonu, vijugali med cvetlicam po cvetočih travnikih Koble in v slikovitih koritih Mostnice počepnili h kukavicam, ki ne prepevajo, a lepo dišijo.

 

   

 

   

 

Projekt TANGRAM je sofinanciran iz Jadransko-jonskega programa (ADRION).

Prijavite se na naše e-novice!.