Uspešno srečanje partnerjev EU projekta keepup v Kranju, Slovenija

12.-13. maja 2022 je potekalo prvo partnersko srečanje projekta #keepup, pod taktirko področja za pametne skupnosti BSC Kranj. Zaradi omejitev epidemije covid-19 je bila to prva priložnost za osebno srečanje večine naših partnerjev. Štirje partnerji so se nam lahko pridružili v živo v Sloveniji, ostali so sodelovali preko spleta.

Projekt #keepup postavlja temelje za razvoj digitalnih kompetenc, veščin e-poslovanja in prilagajanja podnebnim spremembam malih in srednjih podjetij (MSP). Projekt je financiran v okviru strateškega partnerstva Erasmus+ za izobraževanje odraslih.

Projekt #keepup sestavlja konzorcij 6 projektnih partnerjev, vključno z Neumann János Nonprofit Kft. in CAM Consulting iz Madžarske, Italijansko-Slovaška gospodarska zbornica, Fundacija socialna tehnologija iz Španije, Regionalna razvojna agencija Gorenjske, BSC Kranj iz Slovenije ter Evropsko digitalno učno omrežje. 

Ker so MSP bolj ranljivi in imajo manj priložnosti za tekmovanje z velikimi transnacionalnimi podjetji, bi lahko inovativne digitalne rešitve zagotovile učinkovita orodja za dotična podjetja in za premagovanje njihovih izzivov. Namen projekta je pomagati MSP, da izkoristijo prednosti interneta, družbenih medijev in e-poslovanja. S pomočjo teh znanj bodo MSP lahko izkoristili priložnosti IKT in svoje delo upravljala na učinkovitejši način, hkrati pa bodo dosegla prihranke pri stroških.

 

Dnevni red partnerskega srečanja v Kranju je bil posvečen pregledu projekta, razpravljali smo o poteku projekta, izzivih in ocenili trenutno stanje.

Projekt #keepup je razvil izobraževalna gradiva na področjih e-poslovanja, digitalnih kompetenc in prilagajanja podnebnim spremembam. Izvedene so bile že tudi aktivnosti za razvoj platforme za e-učenje, ki bo namenjena krepitvi digitalnih kompetenc, veščin e-poslovanja in prilagajanja podnebnim spremembam MSP. Kot zadnja stopnja razvitega usposabljanja, ki smo ga ustvarili med projektom, bo testiranje materialov s strani lokalnih MSP, ki bodo prav tako zagotovila povratne informacije za izboljšanje in nadgradnjo testiranih materialov. V poletnem času bomo zaključili z izvedbo testiranja in validacije izobraževalnih vsebin digitalnih kompetenc Modula 1, saj smo trenutno v fazi prejemanja povratnih informacij iz strani sodelujočih MSP.

Partnersko srečanje smo izkoristili za konstruktivne razprave o praktični uporabi digitalnih kompetenc, veščin e-poslovanja in prilagajanja podnebnim spremembam malih podjetij ter trajnostnem načinu življenja v lokalnem okolju, teorijo pa smo podkrepili z ogledi dobrih praks in senzoričnim ocenjevanjem lokalnih dobrin.

 

 
Prijavite se na naše e-novice!.