V aprilu in maju v Kranjski Kovačnici poteka program podjetniškega usposabljanja IZKORISTIMO TALENTE

Kranj, 12. april 2017, Regionalna razvojna agencija Gorenjske, BSC Kranj v sodelovanju z regijskimi partnerji tudi v letu 2017 izvaja program podjetniškega usposabljanja Izkoristimo talente. Serijo delavnic za samozaposlitev in večjo zaposljivost letos že drugo leto zapored izvajamo v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Območno službo Kranj in ob podpori občin osrednje gorenjske regije: Mestne občine Kranj, Naklo, Preddvor, Cerklje na Gorenjskem in Šenčur.
Brezposelni, ne glede na starost in izobrazbo, predvsem pa izobraženi ljudje brez delovnih izkušenj v današnjem času težko pridobijo zaposlitev. Mnogo jih razmišlja o samostojni podjetniški poti, vendar za to potrebujejo dodatna znanja, informacije, izkušnje drugih ter motivacijo. In prav temu je namenjen program Izkoristimo talente. Namen programa je, da z mentorstvom, motiviranjem, usposabljanjem, predstavitvijo in ogledi dobrih praks ter prenosom izkušenj pripeljemo udeležence do oblikovanja pogojev za ustanovitev lastnega podjetja in samozaposlitve ter večjih zaposlitvenih zmožnosti. Brezposelni tako proučijo trg, konkurenco, pridobijo določene izkušnje in dodatna znanja, s katerimi se lahko v prihodnje izognejo marsikateri začetniški napaki. Nekaj več kot sto urno usposabljanje in delo za pripravo poslovnega načrta vključuje večinoma skupinska usposabljanja, delno tudi individualna mentorstva.
 
Letošnja ekipa, ki jo sestavlja 20 posameznikov s svojo poslovno idejo, je v drugem tednu aprila začela z delom. Glavnina programa bo izvedena v prostorih Kovačnice, deloma pa tudi na terenu z ogledi dobrih praks že delujočih in uspešnih podjetij. Del programa pa je tudi uvodni podjetniško – motivacijski teambuilding, ki smo ga danes z ekipo FeelGreen izvedli po ulicah in znamenitostih Kranja.
 
Program bo potekal do konca maja. Udeležencem pa bomo tudi po zaključku usposabljanja nudili možnost individualnega svetovanja/ mentorstva.
 
 
 
Prijavite se na naše e-novice!.