V NOVO SEZONO SISTEMA IZPOSOJE KOLES GORENJSKA.BIKE GORENJSKE OBČINE VSTOPAJO z 59 POSTAJAMI

Aprila se je v osmih gorenjskih občinah ponovno v celoti odprl sistem izposoje koles Gorenjska.bike. V regijskem sistemu, ki deluje v občinah Cerklje na Gorenjskem, Jesenice, Kranj, Naklo, Radovljica, Škofja Loka, Tržič in Bled, je na 59 postajah na voljo 351 koles. To sezono so uporabnikom na voljo letni, mesečni in tridnevni paketi.

Gorenjska.bike - regijski sistem izposoje koles od leta 2020 povezuje gorenjske občine, v katerih je vzpostavljena javna mreža avtomatizirane izposoje koles. V Kranju in na Jesenicah že več kot šest let  delujeta lokalna sistema izposoje koles, KRsKOLESOM in JeseNICE Bikes. Leta 2020 so se jima pridružile še tri gorenjske občine, Radovljica, Tržič in Naklo in skupaj so vzpostavili enoten sistem izposoje Gorenjska.bike, prvi tovrsten regijski sistem izposoje v Sloveniji, ki uporabnikom omogoča izposojo in vračilo koles z enim uporabniškim imenom kjerkoli v regiji. Leta 2022 se je mreža razširila tudi v Cerklje na Gorenjskem in Škofjo Loko (eKOLOka), istega leta je ponovno zaživela tudi na Bledu. V Kranju in Škofji Loki so v zimskih mesecih na voljo le navadna kolesa, v aprilu pa v ponudbo dodajo tudi električna kolesa.

Regijska mreža postajališč Gorenjska.bike danes ponuja že 351 koles (dobrih 40 % koles je električnih) na 59 postajališčih (Kranj 29 - v kratkem 30), Škofja Loka 8, Jesenice 6, Radovljica 5, Tržič 3, Naklo 3, Cerklje na Gorenjskem 2, Bled 3). Uporabniki to sezono lahko izbirajo med letnim, mesečnim in tridnevnim paketom, cenik in splošni pogoji pa so objavljeni na spletni strani gorenjska.bike.

BSC Kranj – RRA Gorenjske je na pobudo občin pristopil k sodelovanju v regijskem sistemu za avtomatizirano izposojo koles Gorenjska.bike. Aktivnosti koordinacije in promocije sistema se izvajajo v sklopu regijskega centra mobilnosti - RCM Gorenjska. S šestimi pilotnimi RCM-ji se v okviru šestih regionalnih razvojnih agencij (RRA) v projektu ReMOBIL preizkuša regionalni model upravljanja mobilnosti in spodbujanje kolesarjenja je ena od pomembnih nalog RCM-jev.

Prispevek je v celoti dostopen na tej povezavi.

 

 

Prijavite se na naše e-novice!.