Vabilo na posvet v obliki interaktivne delavnice - Dobre prakse krožnega gospodarstva v Gorenjski regiji in povezovanje z ostalimi akterji v Sloveniji

Kako se slovenska podjetja in lokalne skupnosti lahko kar najbolj učinkovito vključijo v prehod Slovenije v zeleno gospodarstvo, ki smo si ga zadali kot strateški cilj? Kaj ste že dosegli, kje potrebujete podporo za hitrejši prehod?

Zato, da bi okrepili mednarodno konkurenčnost gospodarstva, ki hkrati znižuje okoljska tveganja in ohranili kakovost življenja, želimo povezati akterje krožnega gospodarstva. Dobre prakse in predloge prav zdaj namreč zbiramo in vključjemo v nastajajoči Kažipot prehoda v krožno gospodarstvo Slovenije. Ker želimo slišati vaše izkušnje, pobude, kritike in predloge, vas vabimo na

Posvet v obliki interaktivne delavnice Partnerstva za zeleno gospodarstvo Slovenije z naslovom:

Dobre prakse krožnega gospodarstva v Gorenjski regiji in povezovanje z ostalimi akterji v Sloveniji,

ki bo v petek, 6. oktobra 2017, s pričetkom ob 10.00 uri

v prostorih Regionalne razvojne agencije BSC, Poslovno podporni center d.o.o., Kranj, 2. nadstropje
(naslov: Staneta Žagarja 37, Kranj).

 

Posvet organizira Partnerstvo za zeleno gospodarstvo Slovenije, ki deluje pod okriljem Kabineta predsednika Vlade RS, v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Gorenjske (BSC, Poslovno podporni center d.o.o., Kranj) ter konzorcijem izvajalcev projekta Kažipot prehoda v krožno gospodarstvo Slovenije, ki ga povezuje platforma Circular Change.  

Naše srečanje bo »delovno«, saj bomo v delavniški obliki spoznavali dobre prakse Gorenjske regije. Namen srečanja je, poleg predstavitve aktivnosti in priložnosti sodelovanja za prehod v krožno gospodarstvo v Sloveniji, prav nuditi priložnost za izpostavitev akterjev in dobrih praks ter izmenjave znanja iz regije. Zato bomo ob koncu srečanja zbrali priporočila, ki bodo upoštevana pri snovanju Kažipota krožnega gospodarstva Slovenije.

Vabljeni predstavniki iz gospodarstva, lokalnih skupnosti, stroke in civilne družbe, ki želite aktivno sodelovati in prispevati k sooblikovanju rešitev in drugih aktivnosti prehoda v zeleno, krožno gospodarstvo. Več informacij o prehodu v zeleno gospodarstvo z izpostavljenimi razvojnimi potenciali za zeleno, pametno in učinkovito gospodarstvo je dostopno na povezavi www.vlada.si/zeleno in www.circularchange.com.  

 

Udeležba na posvetu je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev pa je potrebna predhodna prijava, najkasneje do 5. 10. 2017 na elektronski naslov: roadmap@circularchange.com .

 

 Program posveta v obliki interaktivne delavnice

 

*Pridržujemo si pravico do sprememb programa

  

Zakaj se dogodka velja udeležiti?

  • Prehod v zeleno, krožno gospodarstvo je priložnost za razvoj novih zelenih tehnologij in storitev, za razvoj slovenskega znanja, odpiranje zelenih delovnih mest in učinkovitejše upravljanje z naravnimi viri, kot tudi za promocijo. Vključite se tudi vi!
  • Sprememba poslovnih modelov spreminja celotne verige vrednosti. Nove povezave in celostni pristop odpirata številne nove priložnosti. Spoznajte primere, ki potrjujejo, da se krožno gospodarstvo obrestuje.
  • Spremembe v zakonodaji, novi projekti na vladni ravni, aktualni viri financiranja. Zagotovite si pregled nad ključnimi informacijami.
  • Vlada Republike Slovenije je oktobra 2015 sprejela Okvirni program za prehod v Zeleno gospodarstvo in ustanovila medresorsko delovno skupino za koordiniranje aktivnosti programa - Partnerstvo za zeleno gospodarstvo Slovenije. Vključite se s svojimi pobudami.
  • Kažipot prehoda v krožno gospodarstvo je »vodnik«, ki ga ustvarja konzorcij izvajalcev v sodelovanju s Partnerstvom za zeleno gospodarstvo. Prispevajte svoje dobre prakse in opozorite na izzive, s katerimi se pri prehodu v krožno gospodarstvo soočate vi. Zdaj je pravi čas!
Prijavite se na naše e-novice!.