Zaposleni po nove delovne izkušnje v podjetja v tujini

S pomočjo evropskega programa MobilisSME lahko zaposleni izkoristite izvrstno priložnost in se odpravite na izmenjavo delavnih izkušenj v podjetje v tujini in pri tem ostanete zaposleni pri svojem delodajalcu. Bogatejši boste za nove izkušnje in pridobljene veščine, program pa vam nudi financiranje stroškov bivanja.

Se sprašujete, na kakšen način dela, ki ga opravljate v službi, opravljajo v tujih podjetjih? Sedaj imate priložnost, da to tudi spoznate. Zaposleni lahko v sklopu programa MobiliseSME izkoristite izvrstno priložnost in si pridobite nove izkušnje v drugem podjetju v tujini, hkrati pa ohranite pogodbeno zvezo s svojim delodajalcem, saj pri njem ostanete zaposleni.

 

Torej, namen programa je podpirati ljudi, ki so že zaposleni (tudi menedžerji in / ali (so)lastniki) in želijo čezmejno mobilnost izkusiti v drugem podjetju za omejeno časovno obdobje, hkrati pa ohraniti pogodbeno zvezo s svojim delodajalcem. MobiliseSME projekt vam nudi finančno pomoč za bivanje v tujini. Več o višini financiranja izveste tukaj: https://mobilise-sme.eu/sl/financna-pomoc.

 

Po nabiranje izkušenj se lahko v tuje podjetje odpravite za čas enega do šestih mesecev. Preprosto povedano… »za maksimalno pol leta domačo pot do službe zamenjate za mednarodno izkušnjo, nova spoznanja in osvojite nove načine poslovanja v tujini«. Pridobljene izkušnje pa nato uporabite pri svojem delu v domačem podjetju ter hkrati pripomorete k okrepitvi mednarodnega sodelovanja, združite moči in izkušnje izkoristite za prilagajanje poslovanja izzivom, ki prihajajo.

 

Evropski programa MobiliseSME izvaja BSC, d.o.o., Kranj kot edina posredniška organizacija v Slovenij. Program je sofinanciran s strani Evropske komisije in Programa EU za zaposlovanje in socialne inovacije (EaSI). Glavni cilj programa pa je, kot je zgoraj opisano, podpiranje kratkoročne čezmejne napotitve – začasna premestitev zaposlenega iz enega podjetja (pošiljatelj) v drugo podjetje (gostitelj), ki je v eni izmed držav članic EU.

 

So vaše misli že v tujini? Pocukajte šefa za rokav, se mobilizirajte in obrišite prah s kovčka. Izmenjave potekajo kljub zahtevnim koronskim časom.  Z delom v tujini pa boste poleg novih izkušenj okrepili tudi zanje tujih jezikov.

 

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na posredniški organizaciji BSC, poslovno podporni center, d.o.o., Kranj.

Kontakt: Nives Justin, e-pošta: nives.justin@bsc-kranj.si in Tamara Mravinec, e-pošta: tamara.mravinec@bsc-kranj.si.

Prijavite se na naše e-novice!.