Zimska doživetja v Karavankah

V projektu Alpe Adria Karavanke/Karawanken slovenski in avstrijski partnerji skupaj razvijajo trajnostne turistične produkte in nadgrajujejo turistično ponudbo. Glavne teme so pohodništvo, gorsko in turno kolesarjenje ter zimska doživetja. V okviru slednjih je bil na Jezerskem vzpostavljen zimski rekreacijski center, ki od sredine januarja vsem ljubiteljem snega omogoča tek na smučeh, sankanje in druge zimske radosti.

V soboto, 8. februarja, je bilo v zimskem centru še posebej veselo. Potekal je »Dan teka na smučeh na Jezerskem«. V gorskem ambientu doline Ravenske Kočne je lahko vsak preizkusil klasično in drsalno tehniko teka na smučeh. Obiskovalcem je bila na voljo smučarsko-tekaška in druga oprema za izvajanje zimskih športov, izkušeni inštruktorji pa so poskrbeli, da se je lahko vsak naučil kaj novega.

S stransko aktivnostjo pod sloganom »Z obeh strani na sani!« so na dogodku sodelovali tudi predstavniki Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija. Ti so pripravili lepo presenečenje najmlajšim in tudi nekoliko starejšim udeležencem. Najspretnejši so lahko sami sestavili sanke in ko so dokazali, da so spretni tudi v spuščanju s pobočja, so sanke lahko obdržali za spomin in veselje na snegu v prihodnje. Tovrstna aktivnost je le ena v nizu predstavitev projektov in aktivnosti programa Interreg Slovenija-Avstrija, katerih namen je povedati zgodbo projektov na čezmejnem območju.

V februarju in marcu bosta organizirana še dva zimska dogodka: 28. februarja bo tekmovanje v turnem smučanju »DreiländerATTeck« na Tromeji, 22. in 23. februarja pa se obeta zimska pravljica pod Stolom. Več o tem

V projektu Alpe Adria Karavanke/Karawanken pod vodstvom Regionalne razvojne agencije Gorenjske − BSC Kranj sodeluje dvanajst partnerjev: gorenjske občine ob meji z Avstrijo, Planinska zveza Slovenije, združenje Pohodništvo&kolesarjenje GIZ ter občine in turistične organizacije z avstrijske Koroške. Projekt se izvaja v okviru Programa sodelovanja Interreg Slovenija-Avstrija in je sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Spremljajte nas na facebooku

 

 

 

Prijavite se na naše e-novice!.