Znani so izžrebanci nagradnega foto in video natečaja GORENJSKA HODI IN VOZI ZELENO

 

RRA Gorenjske - BSC Kranj je v sklopu projekta ReMOBIL v septembru, z nagradnim foto in video natečajem Gorenjska hodi in vozi zeleno, nagovarjal vas, mlade in mlade po srcu, da pokažete svoj prispevek k zmanjšanju vpliva motornih vozil na okolje. Natečaj je bila ena od aktivnosti, ki jih je RRA Gorenjske – BSC Kranj izvajal v sklopu Evropskega tedna mobilnosti.

 

Do 30. septembra smo prejeli 39 fotografij in video posnetkov, ki prikazujejo različne načine mobilnosti, ki se jih 20 sodelujočih v natečaju poslužuje za vsakodnevna potovanja, rekreacijo in aktivno preživljanje prostega časa na svežem zraku.

Prejete fotografije in video posnetki, nekateri so bili opremljeni tudi z zanimivimi komentarji, prikazujejo gibanje na okolju prijazen način: peš, s kolesom, na skiroju, z javnim prevozom in celo s konjsko vprego.

 

O nagradah in srečnih izžrebancih

Nagrade so bile zanimive in seveda povezane z gibanjem: glavna nagrada je bila električni skiro, podelili pa smo še dva darilna bona v vrednosti 40 in 30 EUR za nakupe v športni trgovini ter sedem športnih majic z motivom projekta in Evropskega tedna mobilnosti.

 

In kdo so srečni izžrebanci?

Glavna nagrada gre Evi Klinar, ki je poslala video posnetek oz. kratki film o »vzporednih« prednostih, ki jih, skladno s sloganom ETM 2022 Trajnostno povezani, ponuja kolesarjenje v družbi vrstnikov. Darilnih bonov za nakupe v športni trgovini sta se razveselila Daniel Dvoršak in Rok Lapornik, športne majice pa so prejeli Branko Podbršček, Zala Peterlin T., Miha Rajgelj, Monika Golob Sluga, Robert Tasev, Suzana Uršič in Ema Rozman.

 

Vsem sodelujočim se še enkrat najlepše zahvaljujemo, izžrebancem pa vse čestitke za srečo pri žrebu.

 

Prav vsem, ki prebirate tokratne novice pa velja spodbuda, da tudi vi pogosteje pustite svoje vozilo doma in se odpravite po opravkih na bolj trajnosten način. Tudi pozimi …

 

 

Natečaj je bil del projekta ReMOBIL, REgionalni centri MOBILnosti/REgional centres of MOBILity. Projekt je sofinanciran s sredstvi Finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora (EGP) 2014–2021 in pripadajoče slovenske udeležbe v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov v okviru programa Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje. Finančni mehanizem EGP predstavlja prispevek Islandije, Lihtenštajna in Norveške k zeleni, konkurenčni in vključujoči Evropi.

Več o projektu: https://www.bsc-kranj.si/projekti/remobil

 

   

 

 

Prijavite se na naše e-novice!.