Outdoor doživetja v Karavankah

Karavanke so najdaljše slovensko gorovje. Med odkrivanjem naravnih lepot, vas številne poti vodijo na razgledne vrhove, v planine, doline in soteske. Pogled se ustavi na slapovih, pestrih rastlinskih in živalskih vrstah, bogati naravi in ohranjeni kulturni dediščini.

 

Z namenom promoviranja Karavank kot turistične destinacije, so partnerji projekta, poleg BSC Kranj, še nekatere gorenjske občine in njihovi zavodi za turizem: Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Tržič in Žirovnica.

V letu 2021 bomo skozi projekt uresničili:

  • Razvoj pohodniških pentelj v Karavankah, ki se ponekod vežejo na pohodniško pot Julijana Trail (več povezovalnih poti med mikro lokacijami, predlogi izletov na vrhove in vključevanje kulturne ponudbe in nastanitev v okoliških kraji).

  • Nadgradnjo turno-kolesarske poti Trans Karavanke: Identifikacija opcijskih odsekov poti, ki so bolj primerne za širši krog kolesarjev. Razvoj turističnih repkov, ki potekajo stran od trase/poti in se nanjo vračajo (trek kolesarjenje).

  • Določitev potencialnih lokacij parkirišč in predlogov ureditve sistema parkiranja na obremenjenih izhodiščih, poti možnosti organizacije prevozov do izhodišč poti (ureditev urnikov in shuttle prevozov), uporaba e-aplikacije o zasedenosti parkirišč in alternativnih možnostih parkiranja (Planina pod Golico, dolina Završnice, pot na Kofce).

 

Vezano na projektne aktivnosti, bo poudarek na kolesarskih in pohodniških doživetjih, ki vključujejo kulturno ponudbo v okoliških krajih, kulinarično ponudbo, naravne znamenitosti in bogato biodiverzitetoobmočja Karavank.

Ker pa slika pove več kot tisoč besed in kaj šele video, na družbenih omrežjih objavljamo aktualne dogodke in delimo nasvete za izlete:

 

Kontakt:
Helena Cvenkel
Tel.: 04 28 17 239
Prijavite se na naše e-novice!.